Svenska klockor

Svenska klockor från kända märken

I Sverige finns det en stark klocktradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det första svensktillverkade urverket framställdes av en svensk munk vid namn Andreas Jacobi redan på 1400-talet. Går vi längre fram i historien om svenska klockor så hittar vi en ståtlig pjäs som man fortfarande kan hitta i många svenska hem runt om i Sverige, nämligen Moraklockan.  Den äldsta signerade Moraklockan är från 1750-talet. Sedan tillverkningen av Moraklockorna avtog har utvecklingen gått snabbt och när det kommer till dagens moderna svenska klockor så finns det en rad kända märken ute på marknaden. Det finns verkligen något för alla bland dessa svenska klockmärken så hitta din favorit bland alla svenska klockor och köp den idag!

Svensk klocka mode

Daniel Wellington

Bland svenska klockor så är det svårt att ha undgått Daniel Wellingtons succéartade framgång världen över. Daniel Wellington grundades av Filip Tysander och inspirationen till namnet på klockmärket kommer från en verklig person som Filip träffade på en resa. Daniel Wellington är kända för sina snygga och stilsäkra klockor med tidlös design som faller många i smaken. Oavsett stil eller tillfälle så passar det alltid att bära en Daniel Wellington på armen.

Hitta din favorit hos vår auktoriserade återförsäljare och köp den idag!

TRIWA

TRIWA grundades år 2007 av fyra vänner som ville förändra klockindustrin. Där av namnet TRIWA som står för ”Transforming the Industry of Watches”. TRIWA har verkligen ett öga för detaljer och de lägger stor vikt vid att materialet i deras klockor ska vara av högsta kvalitet. De blandar klassiska siluhetter med skandinavisk design vilket gör dem hett eftertraktade på marknaden för deras moderna svenska klockor.

Hitta din favorit hos vår auktoriserade återförsäljare och köp den idag!

Ivy Watch Co.

Ivy Watch Co. grundades år 2016 och har snabbt blivit populära på marknaden för svenska klockor. Ivy Watch Co. skapar snyggt designade sportklockor av hög kvalitet till ett mycket prisvärt pris. Alla klockor har reptåligt safriglas och är vattentäta till 100 meter vilket innebär att man kan både duscha och simma med klockan. Med en klocka från Ivy Watch Co. så får man en snygg, klassisk klocka som blir snyggare med tiden till ett pris som nästan alla har råd med.

Hitta din favorit hos vår auktoriserade återförsäljare och köp den idag!

Knut Gadd

Knut Gadd är ett tredje generationens familjeföretag som skapar unika svenska klockor i vintage-stil. Deras ambition är att skapa klockor med nya detaljer som gör dem unika och något extra för dess bärare.  De väljer material med omsorg vilket syns i varje Knut Gadd-klocka. De blandar facettslipat safirglas, italienskt kalvläder och japanskt kvartsverk vilket skapar en otroligt fin kombination. Signaturmodellen heter Decagon och  är mycket populär på den svenska marknaden.

Hitta din favorit hos vår auktoriserade återförsäljare och köp den idag!

Nick Cabana

Nick Cabana är ett svenskt klockmärke som grundades av Niclas Lij. De är kända för sin tidlösa och stilrena design och kan bäras vid alla tillfällen i livet. Budskapet Vivez et Profitez (Experience and joy) finns inskrivet på varje klocka och alla klockor levereras i en snygg träbox. Hitta just din favoritklocka bland Nick Cabanas snygga svenska klockor!

Hitta din favorit hos vår auktoriserade återförsäljare och köp den idag!

Clairette Watches

Clairette tillverkar svenska klockor i vintagestil och är just nu hett eftertraktade på den svenska klockmarknaden. På senare år har vintagestil blivit allt mer populärt och Clairette har lyckats i sin vision om att skapa snygga vintageklockor av bra kvalitet som alla kan ha råd att köpa. Deras budskap lyder: Alla ska ha möjligheten till att äga en snygg klocka. 

Hitta din favorit hos vår auktoriserade återförsäljare och köp den idag!

Sjöö Sandström

Sjöö Sandström grundades år 1986 i Stockholm. Alla klockor tillverkas för hand och är av högsta kvalitet. Klockorna massproduceras inte utan produktionen är småskalig vilket gör känslan av exklusivitet påtaglig. De blandar svensk tradition tillsammans med högteknologiska funktioner vilket skapar klassiskt snygga och funktionella klockor till ett fördelaktigt pris.

TID Watches

TID Watches är ett svenskt märke som grundades i Stockholm år 2012. De lägger stort fokus på design och utformningen av klockorna vilket gör att de kan bäras vid alla tillfällen. De har avtagbara armband och armbanden finns i många olika färger så att du kan matcha klockan till din outfit som du själv önskar. TID Watches har förstått att din klocka är mer än en accessoar för enstaka tillfällen. Den ska komplettera din stil och kunna bäras när du vill och över tid.

Halda Watch Co.

Halda är ett svenskt exklusivt märke som grundades så tidigt som år 1887. Dock så gick de i konkurs år 1927 men återuppväcktes av Mikael Sandström är 2009. Mikael har även varit med och startat Sjöö Sandström. Halda är kända för sin finmekanik och höga kvalitet på materialet i klockorna. De kännetecknas även för deras banbrytande tekniska konstruktion. Halda accossieras med Christer Fuglesang eftersom han bar modellen ”Space Discovery” under sin rymdfärd med rymdfärjan Discovery.